torsdag 28 augusti 2008

Stjärna i motljus

Allt är ju förvisso inte tipptopp, i alla lägen, vem har inte blivit medveten om det. Filmstadens i Solna och fotoateljérnas sminköser, ljussättare och dramaturger i all ära - när inte närvaron är där finns inte mycket att göra.

Buster von Platen som var på plats och gick i stjärnans fotspår har i skrift vittnat om den starka sensuella, eller menade han rentav sexuella, utstrålning som omgav skådespelerskan Tengroth och privatkvinnan Birgit. Hon kunde vara fysisk, hon betraktade och hon tog. Och som redan sagts i dessa spalter: många kvinnor blir bara mer oemotståndliga när år läggs till år. En medelålders Tengroth med vindrufsigt hår i full koncentration med att tända cigarretten i motvind medan hon hela tiden måste utveckla ytterligare en aspekt av det pågående samtalet, slår nog det vidstående pärlbeströdda vemodet här intill med hästlängder.

Fotot är inhämtat från nätet, utan någon information alls - knappast en privatbild, men säkert från ateljé. En teaterroll? Irriterade. Säkert också för Birgit, som var så medveten om sina tillkortakommanden, när hon sprättade upp kuvertet från fotografen och fick se resultatet.

Inga kommentarer: