torsdag 16 oktober 2008

Birgit spelar Jägersro

Kulna höstkvällar, regnet smattrar mot rutan och vinden sliter i träden på andra sidan Styrmansgatan. Vad göra? Birgit plockar i alla fall fram det nya sällskapsspelet Jägersro och fördriver några timmar - i alla fall enligt den här omslagsbilden från det populära magasinet Levande Livet, nr. 49, 1941.

Omslaget är helt och hållet produktplacering inför den stundande julhandeln, bilden har ingen koppling till någon text inne i tidskriften. Däremot annonserar AB Algas konst- och bokförlag på Drottninggatan 50-52 för det nya spelet! För nio kronor kan Jägersrospelet (i standardutförande) bli ditt och en spännande stund vid spelplanen garanteras! Och vi får väl också hoppas att Birgit gjorde sig en hacka på det här reklamjobbet, inte bara "genom att spara ett vinstgivande kort, och spela ut det i den avgörande stunden"...

Men om man tittar lite närmare på omslagsbildens utlagda spelplan - nog måste detta vara en första version. Visst såg Jägersro annorlunda ut ett par decennier senare? I sin nya upphottade sextio-/sjuttiotalsdesign?

Inga kommentarer: