måndag 26 maj 2008

Ekmansällskapet visar upp sig!

Se detta som en affisch på stan:

Gösta Ekman 100 år på scen - Ekmansällskapet med gäster berättar.

Onsdag 28 maj klockan 19.00 anordnar Filmstaden Kultur och Ekmansällskapet en afton i Gösta Ekman d.ä och Hasse Ekmans anda, med anledning av att det är hundra år sedan Gösta Ekman senior scendebuterade.

En kväll med kåserier, musik, mingel och annat trevligt. Ekmansällskapet presenterar sig och sin verksamhet, du får höra mer om Gösta, och såklart även om Hasse Ekman. För underhållningen står sångerskan Clara Gustafsson. [se bilden]

Biljettpris; 100 kronor. (Filmstadens Vänner; 80 kronor)
Dryck och tilltugg ingår.
Anmäl Er senast onsdag 21 maj till ekmansallskapet@gmail.com eller till 08-27 00 10 eller info@filmstadenskultur.se.
Boka även in kvällarna 4 och 12 juni för ytterligare två filmiska scenkvällar!

Välkommen till Stiftelsen Filmstadens Kultur,
Greta Garbos väg 3, 169 40 Solna,
onsdagen den 28 maj kl 19.
Kom gärna i tidstypisk klädsel! (1920-50-tal)


Visst är det rätt fantastiskt. Och Tengrothkoppling finns förståss, eftersom hon spelade mot gubben Ekman, beundrade honom och författade ett suveränt och ömsint porträtt av honom. Och junior var hon kompis med, spelade mot och festade runt i hans sällskap!

Hon hade naturligtvis kommit ut till Filmstaden, där hade hon kännt sig hemtam och snabbt beställt in en drink. All heder till entusiasterna som ordnat detta! En gång i tidernas morgon duettade Hasse med skådisen Birgit Rosengren i en exklusiv inspelning, nu får ni (kanske) chansen att höra Kai Gullmars melodi igen!

1 kommentar:

Sara sa...

Det kommer förhoppningsvis bli en mycket angenäm kväll. Själv håller jag i Hasse-biten på programmet :) Synd att du inte kan vara med (om du ändrar dig är du mer än välkommen!)